РЕПУБЛИЧКО ПРВЕНСТВО УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА У ШАХУ

Републичко првенство ученика основних школа  у шаху одржано је у два дана у ОШ „Драган Лукић“  у Београду.

13.5.2017. одржано је Републичко појединачно првенство ученика основних школа у шаху.  Учествовало 433 ученика који су се претходно пласирали на окружним такмичењима. Јужнобачки округ представљало је чак девет ученика из општине Жабаљ који похађају ОШ „Ђура Јакшић“  у Чуругу. То су: Војиновић Магдалина, Крминац Маријана, Радомир Анђела, Делић Зоран (одсутан због математике) Беренић Иван, Јанковић Растко, Петрић Јаков, Бранчић Душан и Лончарски Стефан.

У изузетно јакој конкуренцији наш СТЕФАН ЛОНЧАРСКИ је освојио ТРЕЋЕ МЕСТО! Пехар, диплому и медаљу уручио му је велемајстор Иван Иванишевић. Остали наши ученици су такође показали висок ниво у игри и заузели пласмане у првој половини табеле.

  1. 5.2015. у истој школи је одржано и Екипно републичко првенство основних школа у шаху.
  2.  У женској конкуренцији Јужнобачки округ је представљала екипа девојчица из ОШ „Ђура Јакшић“ из Чуруга: Маријана Крминац, Анђела Радомир и Теодора Јанковић. У конкуренцији од 17 екипа из целе Србије освојиле су изузетно седмо место.

Локална самоуправа Жабаљ на челу са председником општине Жабаљ, Чедомиром Божићем и чланом општинског Већа за спорт Зораном Шолајом,честитали су на постигнутом успеху и истакли су да ће и у наредном периоду локална самоуправа наставити са пружањем подршке школском спорту.

Одлазак на само првенство финансирала је општина Жабаљ.

Честитамо!

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas