Покрајинско такмичење у пецању за дистрофичаре на Jегричкој у Жабљу

На терену УСР „Младост – Јегричка“ у Жабљу, у петак 09. септембра 2016. године, одржано је десето Покрајинско такмичење у пецању за дистрофичаре Војводине, под покровитељством општине Жабаљ. Дуж писте, на обележеним местима, представници Удружења дистрофичара  из Сомбора, Суботице, Панчева, Руме, Београда, Новог Сада као и удружења параплегичара из Београда и Новог Сада, њих двадесетчетворо са својим пратиоцима, такмичили су се у појединачној и екипној конкуренцији у пецању на пловак.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић обишао је такмичаре који су се такмичили током преподнева и уживали у приступачној обали у нивоу са водом што омогћава приступ не само корисницима инвалидских колица већ и такмичарима који се отежано крећу, која ретко где постоји не само у Војводини већ и шире.

Такмичење је протекло у изузетно спортском духу уз пуно шале и другарског смеха, а завршено је звиждухом судије који је означио тачно у подне крај такмичења и почетак мерења улова. Александра Пановић председница Спортског савеза дистрофичара Војводине  нарочито је истакла  да је председник Општине показао и овом приликом изузетно разумевање за особе са инвалидитетом и успоставио успешну сарадњу са члановима УСР „Младост – Јегричка“ Жабаљ.

Уз пригодан ручак победницима су пригодне награде и пехаре уручили председница удружења Александра  Пановић и члан општинског већа Жабаљ и уједно секретар удружења риболоваца Лазар Чонкић.

Уз констатацију да ће такмичење дуго остати у сећању свих учесника и да ће се и следеће године одржати традиционално на истом месту, завршено је ово дружење у раним попоневним сатима.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas