ЛОКАЛНА САМОУПРАВА УЛАЖЕ У РАЗВОЈ СПОРТА

У протеклом периоду, члан Општинског већа за спорт Зоран Шолаја обишао је спортске клубове и Удружења са територије општине Жабаљ,који су чланови Спортског Савеза општине Жабаљ и Спорта за све општине Жабаљ. У разговору са представницима Удружења и спортских клубова, договорени су планови и активности за наредни период, као и то шта је урађено у претходном. Такође, разговарано је и о томе на који начин локална самоуправа треба да помогне развоју спорта.

Члан Већа за спорт обишао је Месну заједницу Жабаљ и Месну заједницу Чуруг,које су чланице Удружења Спорт за све општине Жабаљ и у разговору са председником МЗ Жабаљ Радомиром Злоколицом,председником МЗ Чуруг Весном Стјепановић,секретаром МЗ Чуруг Зораном Пињићем и  помоћником председника општине Жабаљ, Радованом Плачкићем,истакао важност МЗ у систему развоја спорта на њиховој територији и пружио пуну подршку раду МЗ.Члан Већа за спорт посебно је истакао бригу у категорији женског спорта и рекреације и током обиласка Удружења жена  Жабаљ истакао да ће женски спорт,а посебно рекреативни спорт у женским категоријама бити врло важан за локалну самоуправу.Између осталог,Удружењу је обезбеђен простор за састанке и окупљања у Спортској хали у Жабљу,а обезбеђен је и превоз,спортска опрема и котизација за такмичења.

 „Развој спорта је веома битан за локалну самоуправу у Жабљу и сходно томе, клубови и удружења могу да рачунају на максималну подршку“, рекао је Шолаја.

Шолаја је такође уручио лопте и мреже за голове рукометном клубу Хајдук из Чуруга.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas