ДОДЕЉЕНЕ ДИПЛОМЕ ПОЛАЗНИЦИМА ШКОЛЕ СПОРТА (ШКОЛСКИ СПОРТ)

Деца предшколског и школског узраста од првог до четвртког разреда основне школе, из сва четири места општине Жабаљ имали су прилику да ове године похађају “Школицу спорта”,као део програма школског спорта. Овај програм спроводе професори физичке културе у основним школама са територије општине Жабаљ,кроз наставне и ваннаставне активности,а спроводи га Спортски савез општине Жабаљ,на иницијативу општине Жабаљ. Полазници школице имали су прилику да кроз вежбе и учење основних знања о спортским дисциплинама, стекну полазну базу за даље бављење неким од спортова,а кроз наставне активности такмичили су се у одређеним спортовима. Цео програм спроводе професори физичке културе,а деца се превасходно уче основним стварима у спорту као што су кретање,покрет,правилно држање,а циљ је побољшање здравља и правилног начина живота школске деце.Овом приликом,представници општине Жабаљ и СС општине Жабаљ,посетили су основну школу у Госпођинцима и присуствовали завршетку пролећног дела програма школског спорта.

Дипломе полазницима уручили су представници Спортског савеза општине Жабаљ Марко Милетић и МЗ Госпођинци Борис Страживук,а по речима Зорана Шолаје ,члана општинског Већа задуженог за спорт,изузетно је важно обратити пажњу на правилан развој деце,а спорт је прави начин за то,те је рекао да ће општина Жабаљ као приоритет подржати овај програм и унаредном периоду.

Програм школског спорта спроводиће се преко целе године,тако да се са активностима наставља већ у септембру,када почне нова школска година.

Програм школског спорта подржан је и финансиран од стране општине Жабаљ.

У Жабљу, 15.06.2018.год.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas