Зоран Шолаја: Општина Жабаљ једна је од најперспективнијих општина у домену спортског развоја

Развој спорта и спортских активности заузима високо место у приоритетима ове локалне самоуправе, постоји много простора да се подигне на виши ниво него што је сада, а то ће се лакше учинити, ако се ради заједничким снагама, односно укључивањем свих грађана, спортиста, спортских клубова и удружења, рекао је на почетку разговора за Општински портал Зоран Шолаја, члан Општинског већа за спорт.

Шолаја је истакао да је подстицање и стварање услова за унапређење спорта за све, односно бављења грађана спортом, посебно деце, омладине, жена и особа са инвалидитетом један од приоритета Општине и да се континуираним радом Спортског савеза ове општине и ангажовањем свих ресурса локалне самоуправе постижу велики успеси у унапређењу и развоју спорта:

„Општина Жабаљ је подржала све спортске манифестације које су се организовали на овом подручју. Напомињем да се од 2016. године па до данас реализовало више стотина великих спортских манифестација, на којима је учествовало више хиљада младих људи. Овај податак је показатељ да је развој спорта на овом подручју у великом успону. Организовали смо или подржали следеће манифестације: кошаркашки турнир у Госпођинцима, турнир у малом фудбалу у Чуругу, ЛЕТФЕСТ 2016. игре без граница, турнир у каратеу, Корак за здравље, гала вече борилачких вештина, зимски турнир у малом фудбалу у Ђурђеву, турнир у одбојци на песку у Чуругу, отворено првенство у пикаду за жене, покрајинско такмичење у пецању за дистрофичаре на јегричкој у Жабљу, првенство Војводине у радничком спорту, републичко првенство ученика основних школа у шаху, радничке спортске игре у Жабљу, олимпијада за децу са посебним потребама, турнир у малом фудбалу Жабаљ 2017, турнир у малом фудбалу – Госпођинци 2017, такмичење у Санда борбама у Сомбору, финални турнир Кошаркашког савеза Војводине у Жабљу, такмичење у пецаљу у Чуругу и још много манифестација које су својом масовношћу и добром реализацијом сврстали нашу Општину у једну од најперспективнијих у домену спортског развоја“, рекао је Зоран Шолаја и додао :

Осим организације и подршке спортским манифестација, традиционалоно суфинансирамо професионалне спортске клубове и друштва и на тај начин подстичемо њихово континуирано такмичење у различитим спортским лигама и државним првенствима. Активност спортских организација, спортских друштава, удружења, општинског спортског савеза од посебног је значаја за општину у смислу унапређења здравља,посебно младих. Трудимо се да едукацијом, информисањем и саветовањем грађана, спортиста и осталих учесника у систему спорта о питањима битним за одговарајуће бављење спортом подигнемо свест о предностима и могућностима које спорт за собом доноси“ истиче Шолаја и напомиње:

Поред набројаних активности подржавамо и многе хуманитарне манифестације, као и континуирано помажемо спортисте на Косову и Метохији донирањем спортске опреме, различитих спортских реквизита и подршком многих спортских манифестација на Косову и Метохији.

Желим да истакнем да посебно подстичемо најуспешније спортисте Општине Жабаљ, годишњом доделом награда и признања за постигнуте спортске резултате и допринос развоју спорта у складу са одлуком Општинског већа. Настојаћемо да у будућности предупредимо развој спорта у нашој општини и укључимо много младих у ову област што је и један од наших најважнијих  циљева“ закључио је Зоран Шолаја, члан Општинског већа задужен за спорт.

Жабаљ,15.06.2018.

 

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas