ЛЕТ ФЕСТ СУТОМОРЕ 2018.

УДРУЖЕЊЕ СПОРТ ЗА СВЕ ОПШТИНЕ ЖАБАЉ

Асоцијација Спорт за све Србије у сарадњи са Црногорским савезом Спорт за све, уз подршку Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије, као и Министарства спорта Црне Горе, успешно су реализовали 28. Отворени Летњи фестивал Спорта за све у Сутомору.

 Учешће је узело преко 400 рекреативаца из седам земаља (Пољска, Румунија, Бугарска, Словенија, Македонија, Србија и Црна Гора), које је на церемонији Свечаног отварања Лет феста поздравио и Јездимир Марсенић, генерални секретар Асоцијације Спорт за све Србије и на тај начин отворио 28. Отворени Летњи фестивал Спорта за све – Сутоморе 2018.

Општину Жабаљ су представљали чланови Удружења Спорт за све општине Жабаљ,а екипа је бројала 7 чланова.

 У изузетно садржајном програму Лет феста учесници су проналазили начин како да се укључе у што више различитих програма како би освојили диплому Мајстор рекреације.

 Такмичарски програм се одвијао у 14 различитих дисциплина (мали фудбал, ного тенис, баскет, одбојка, одбојка на песку, стони тенис, стрељаштво, шах, пикадо, надвлачење конопца, триатлон на води, баднинтон, народни вишебој, стеличарство) које су сврстане по старосним категоријама до 40 и преко 40 година, а победници су освојили пехаре и медаље које им је уручио председник Асоцијације спорт за све Србије Велизар Ђерић.

Промовисан је и додатни спортско-рекреатвни садржај прожет са Јутарњим вежбањем, Аквабицом, Аеробицом. Одржано је и 3. Отворено првенство у ГАТЕ БАЛЛ-у, надметање у игри БАГГО, Ходајући фудбал, Традиционално стреличарство и Стојеће веслање – СУП четверац, а једним делом се подигла свест о прикупљању и рециклажи лименки за пиће кроз програм „Свака лименка се рачуна“.

Спортско-рекреативно саветовалиште је традиционално заинтересовало учеснике својим тестовима провере фитнес статуса, Еуро фит тест, УКК и БМИ где су могли да се стручно информишу о свом побољшању физичке кондиције и здравијем начину живљења.

Одржана је и Стручна трибина на актуелну тему „Перспективе спортско-рекреативних такмичења запослених“ којој је присуствовао велики број спортских стручњака и стручњака у спорту.

Жабаљ,25.09.2018.год.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas