ОДРЖАНО РЕКРЕАТИВНО ТАКМИЧЕЊЕ У ПЕЦАЊУ

У организацији Удружења Спорт за све општине Жабаљ, а уз сарадњу са спортском организацијом УСР Стара Тиса из Чуруга, на теренима Старе Тисе, одржано је прво рекреативно такмичење у пецању, у категорији жена.

Учествовало је 16 такмичарки из Н. Сада, Б.Градишта, Чуруга, Жабља и Госпођинаца, а сама ова спортска манифестација имала је и образовни карактер, јер су чланови УСР Стара Тиса одржали кратко предавање о спортском риболову и предностима бављења овим спортом,а посебно о благотворном боравку у природи и на води.

Брзо савладавши технике пецања, такмичарке су прионуле на посао, тако да је први улов брзо стигао, а свака уловљена риба после мерења, враћена је у воду. Најуспешнија на овом такмичењу била је Вукајловић Александра, а следиле су је Вујков Јелена, Вукајловић Марија, Киш Марија.

За све учеснице обезбеђени су реквизити за пецање, пригодне мајице, пехари и медаље, а после самог такмичења организован је и заједнички ручак.

Општина Жабаљ ће кроз рад и програме организација из области спорта развијати и омасовљавати женски спорт, како кроз системски спорт тако и на овај начин, бављење женске популације рекреацијом и мислим да је ово прави начин да се то постигне-речи су члана општинског Већа за спорт, Зорана Шолаје.

Пригодне пехаре и медаље најуспешнијима, уручили су председник Удружења Спорт за све општине Жабаљ, Марко Милетић и Јордан Ђурђевић, председник УСР Стара Тиса.

Ова спортска манифестација одржана је под покровитељством и уз подршку општине Жабаљ.

Жабаљ,20.05.2019.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas