КОЊИЧКИ СПОРТ-ФИЈАКЕРИЈАДА-ЧУРУГ 2019.

Традиционална, шеста по реду, Чурушка Фијакеријада, одржана је минулог викенда у Чуругу, а у организацији Удружења Спорт за све општине Жабаљ и Коњичког клуба „Чуруг“, под покровитељством општине Жабаљ и Спортског савеза општине Жабаљ. Наступило је 16 учесника из разних места Србије и Војводине, а оцењивао се укупан изглед и вештина савладавања полигона.

Као што смо и планирали, а то смо нагласили на прошлогодишњој фијакеријади, ове године уз сарадњу са коњичким клубом „Чуруг“, организујемо ову фијакеријаду следећи традицију коњарства у општини Жабаљ, а морам рећи да је вредно труда доћи и осетити ову атмосферу и видети ово надметање раскошних коња и фијакера-речи су председника Спортског савеза општине Жабаљ, Уроша Богојевића.

Многобројни посетиоци су  имали прилику да уживају у музици топота прелепих коња који су јездили по Чуругу, док су кочијаши једва скривали понос својим љубимцима и упарађеним фијакерима.

Плакете и пехаре најбољима уручио је Урош Богојевић, председник Спортског савеза општине Жабаљ, а Зоран Шолаја, члан општинског Већа за спорт рекао је да ће општина Жабаљ подржати овакве типове манифестација, јер оне и служе својој сврси, а уз развој коњичког спорта,то су презентација и представљање саме општине Жабаљ.

Ова спортска манифестација одржана је уз помоћ и покровитељство општине Жабаљ.

Жабаљ, 08.06.2019.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas