ТАКМИЧЕЊЕ У ПЕЦАЊУ-СПАСОВДАН 2019. ДЕЧИЈИ УЗРАСТ

На потесу Старе Тисе у Чуругу одржано је такмичење у пецању за најмлађе – пионире. Само такмичење одржано је у организацији Спортског савеза општине Жабаљ,  Удружења Спорт за све општине Жабаљ и УСР „Стара Тиса“, а под покровитељством општине Жабаљ.

На самом такмичењу учествовало је 30 такмичара из Чуруга, Жабља, Госпођинаца, Бачког Градишта. Добар улов и пријатан боравак гостима пожелео је председник Спортског савеза општине Жабаљ Урош Богојевић, а посебно се захвалио општини Жабаљ на подршци. Малим пецарошима обезбеђени су реквизити за пецање као што су штапови, мередови, машинице и кутије за прибор, а уз то такмичари су добили и опрему за такмичење у виду мајица. Само такмичење одвијало се по пецарошким местима, а под будним оком председника УСР „Стара Тиса“, Јордана Ђурђевића.

Како и приличи, после завршеног надметања, проглашени су и најуспешнији, тако да је поредак следећи :

         1.Миленковић Страхиња,Чуруг

         2.Козаров Сенка,Чуруг

         3.Иветић Милош,Чуруг

Највећи појединачни улов имао је Коша Емилијан из Бачког Градишта, а најмлађи учесник је Живковић Јован из Чуруга.

Овакве спортске акције су приоритет за општину Жабаљ, јер се односе на најмлађе, тј.децу, а посебно ако се спроводе у природи и са великим бројем учесника, као што је сада случај, нагласио је члан општинског Већа за спорт, Зоран Шолаја.

После доделе диплома и награда најуспешнијима, мали пецароши дружили су се и учили о природи уз сокиће, сендвиче и колаче, а заједничка порука, уз широк осмех,видимо се и следеће године.

Ова спортска манифестација одржана је уз помоћ и подршку општине Жабаљ.

Жабаљ,10.06.2019.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas