Одржана 11.Чурушка регата

Једанаеста ”Чурушка регата” одржана је на обали реке Тисе у Чуругу, у организацији Спортског савеза Општине Жабаљ и удружења ”Спорт за све”. Велики број учесника и љубитеља ове манифестације пловили су Тисом од Чуруга до Бачког градишта, где су ручали и дружили се, а по повратку, у последњих 100 метара симболично су се такмичили.

Ова манифестација је рекреативног карактера, а надметање без посебних правила у броју чланова посаде и величини и врсти пловила надгледали су рониоци и чувари, који су све време били уз учеснике.Такође,боравак на реци,учесници су искористили да очисте и уклоне пластични и други отпад,тако да је ова манифестација имала и еколошки карактер.

Зоран Шолаја, члан Општинског већа за спорт, изразио је велико задовољство што је управо оваква једна манифестација постала сада већ традиција на обали Старе Тисе. ”Локална самоуправа је у сарадњи са Спортским савезом Општине Жабаљ и удружењем ”Спорт за све” организовала сада већ традиционалну ”Чурушку регату”, једанаесту по реду. Посебно ми је драго што смо ове године, поред такмичара из општине Жабаљ, окупили и велики број такмичара из осталих места, а за најбоље су обезбеђене награде. Општина Жабаљ у великој мери помаже све спортске манифестације са овог подручја, јер улагање у спорт је улагање у младост, а то нема цену,” нагласио је Шолаја.

ЖАБАЉ, 29.07.2019.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas