СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ ЖАБАЉ – ДОДЕЛА ПРИЗНАЊА

Спортски савез општине Жабаљ доделио је годишње награде најбољим спортистима, спортским екипама, тренерима, стручњацима и спортским радницима са територије општине.

Свечаном седницом Скупштине Спортског савеза општине Жабаљ председавао је председник савеза Урош Богојевић, који је честитао награђенима и говорио о раду савеза у протеклој години, као и о плановима за наредну годину.

„Трудимо се да подједнако будемо на располагању свим спортским удружењима и клубовима и да разним подстицајима добију мотивацију за још веће успехе и марљивији рад. Показали су да цене сваку нашу помоћ, из тог разлога стремимо ка томе да та помоћ из године у годину буде све већа“, нагласио је Богојевић.

Награду за најбољег појединачног спортисту добили су мотоциклиста Марко Мандић из Чуруга и боксерка Јелена Зекић из БК „Шајкаши“ Жабаљ, док су најбољи спортисти млађе категорије боксер Душан Димић, из истог клуба, и веслачица Светлана Милошевић из ВК „Чуруг“. Најбоље спортске екипе су РК „ЖСК 1955“ Жабаљ и ОК „Жабаљ волеј“, док је награду за најбољег тренера добио Марко Тубић из жабаљског БК „Шајкаши“. За допринос у афирмацији спорта кроз рад у спорту награђен је директор ДЗ Жабаљ др Никола Јакшић, док је награду за животно дело добио Павле Чекић. Награду су добили и они који су организовали најбољу спортску акцију, која својим циљем, масовношћу и постигнутим резултатом подстиче популаризацију спорта и здравља, а то је акција „Џим екстрим – кораком до здравља“.

Члан Општинског већа за спорт Зоран Шолаја истакао је да су сва такмичења успешно завршена, упркос неповољној епидемиолошкој ситуацији.

„Спорт је веома важан сегмент развоја наше општине, а ми смо поносни на све наше спортисте. Доделом награда желимо да им се захвалимо и да им дамо подстрек за још бољи рад, а сигуран сам да ће наша сарадња бити све јача и успешнија“, казао је Шолаја.

Најбољи спортиста Марко Мандић је шампион Србије у брзинском мотоциклизму, дисциплина „Роад Раце“, класа 600 кубика.

„У четири трке освојио сам два прва и два друга места, а професионално се бавим мотоциклизмом већ неких пет година. Иако делује да није безбедно, сматрам да је ипак најбезбедније возити мотор, а поготово ако волите адреналин, то је најбољи избор. Јако ми је драго што је локална самоуправа препознала мој труд и успех“, рекао је двадесетседмогодишњи шампион из Чуруга.

Председник општине Урош Радановић поздравио је спортисте, којима је поручио да је локална самоуправа увек на располагању за сва њихова питања, предлоге, као и за помоћ кад год им је потребна.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas