СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ ЖАБАЉ – СВЕЧАНА СКУПШТИНА

Спортски савез општине Жабаљ и ове године доделио је признања најбољим спортистима, спортским екипама, тренерима, стручњацима и спортским радницима са територије општине.

Свечаном седницом Скупштине Спортског савеза општине Жабаљ председавао је председник савеза Урош Богојевић, који је поручио да ће увек бити потпора свим спортистима.

„Трудимо се да мотивишемо наше спортисте, који улажу много енергије у своје активности. Ми смо ту да их подржимо и да им помогнемо у свему што је у нашој могућности, а они су ту да нас учине поноснима“, казао је Богојевић.

Члан Општинског већа за спорт и туризам Зоран Шолаја рекао је да је спорт веома важан сегмент развоја општине.

„Имамо разумевања за све потребе наших спортиста, а они су показали да цене свако наше залагање, зато сам сигуран да ће сарадња бити још боља убудуће. Посебно сам задовољан кад видим много нових младих лица, онда знам да радимо праву ствар“, нагласио је Шолаја.

Председник општине Урош Радановић казао је да подстицаји служе за рађање још веће мотивације за многе успехе.

„Ту смо за сваки вид подршке, зато гледамо да износ средстава из године у годину буде већи, а ова додела награда је један вид наше захвалности за њихов марљив рад“, објаснио је Радановић.

Награду за најуспешнију спортисткињу добила је кошаркашица Жаклина Јанковић, док су најбољи спортисти млађе категорије Марко Ђурђић из Карате клуба „Борац 021“ Шајкаш, Ђорђе Савић и Марија Вујков. Најперспективнији спортисти су Душан Димић, Александар Јовановић и Драган Апић. Најбоље спортске екипе су Бокс клуб „Шајкаши“ Жабаљ и Веслачки клуб „Чуруг“, док је награду за најбољег тренера добио Небојша Бабић из ФК „Хајдук“ Чуруг. Институција заслужна за развој спорта је Јавна установа Спортски објекти Жабаљ, док је награду за животно дело добио председник УСР „Стара Тиса“ Чуруг Јордан Ђорђевић. Награду су добили и они који су организовали најбољу спортску акцију, која својим циљем, масовношћу и постигнутим резултатом подстиче популаризацију спорта и здравља, а то је Спортско-рекреативна манифестација „Такмичење у пецању Госпођинци“. Најуспешнија спортска удружења су „Школица спорта Жабаљ“ и „Комбат џим Чуруг“, а најуспешнији спортски радник је директорица ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ђурђево Љубица Клепић.

Скупштина је одржана под покровитељством и уз подршку општине Жабаљ.

ЖАБАЉ,28.02.2022.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas