СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ 2023

Светосавски турнир у малом фудбалу за децу из општине Жабаљ организован је у жабаљској спортској хали, у сарадњи локалне самоуправе и Дунав осигурање  и Спортских игара младих.

Општина Жабаљ традиционално организује овај турнир, а сада у сарадњи са Спортским играма младих, како би деца имала прилику да се такмиче и даље, на регионалном првенству, па затим и на државном и међународном. Учествовала су сва четири фудбалска клуба из општине, а победнички пехар је однео ФК„ЖСК“ Жабаљ, са најбољим играчем турнира Марком Калоперовићем. Сребро је отишло у ФК „Јединство“ Госпођинци, Ђурђевчани из ФК „Бачка“ освојили су бронзу, док је награда за фер плеј, односно четврто место отишла у ФК „Хајдук“ Чуруг.

Председник општине Жабаљ Урош Радановић истакао је да од ове године имају партнера у организацији овог турнира.

„Драго ми је што смо омогућили деци да се даље такмиче, да се друже и упознају са вршњацима из целе државе, а и шире и то у оквиру спорта. Пожелео сам им много спортских успеха у будућности, а ми као локална самоуправа ћемо наставити да улажемо у развој спорта, како бисмо им омогућили што боље услове за тренинге и такмичења“, рекао је Радановић.

Свакако је лепо бити данас овде заједно са овом децом,гледати их како се баве оним што воле и како се у духу фер плеја такмиче и баве спортом.На нама је да им омогућимо да имају што боље услове да наставе да сањају своје снове – рекао је члан општинског Већа за спорт и туризам,Зоран Шолаја.

Жабаљ,27.01.2023.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas