СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Регионално спортско такмичење Дунав осигурање Спортске игре младих, за регион Војводине, одржано је на великом стадиону у Жабљу. У екипним и појединачним спортским дисциплинама надметале су се екипе из Жабља, Новог Сада, Бачке Паланке, Куле, Апатина, Руме, Сомбора, Суботице, Сенте, Инђије, Панчева, Кикинде, Србобрана и Лознице.

Општина Жабаљ је радо прихватила да буде домаћин овог такмичења, па се том приликом обратио председник општине Урош Радановић.

„Пре свега се захваљујем такмичарима и организаторима, част је угостити оволико младих спортиста из целе Војводине. Такође се захваљујем и члану Општинског већа за спорт и туризам Зорану Шолаји, који је здушно подржао читаву организацију. Наша локална самоуправа ће наставити да подржава овакве и сличне манифестације. Знамо да је спорт јако важан за децу и младе, а поред такмичарског духа, још је битније упознавање и дружење“, казао је Радановић.

Циљ Спортских игара младих је окупљање што већег броја деце и младих, како би они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона развијали своје друштвене вредности, чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд свих врста интолеранције.

Жабаљ,12.06.2023.

Поделите објаву на друштвеним мрежама!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Design by Modern Web Ideas